Cred că acest virus a reușit sa facă ceva ce nici un om sau organizație ar fi putut vreodată face . Faptul de a reda un oarecare echilibru atunci cand lucrurile și legile naturii sunt întoarse cu susul în jos.

 Momentul cu care ne confruntăm, plin de anomalii și paradoxuri, te face să te gândești … 

Traim într-o perioadă în care schimbările climatice cauzate de dezastrele de mediu au atins nivele îngrijorătoare, China în primul rând și multe țări care urmează, sunt nevoite să se blocheze;  economia se prăbușește, dar poluarea scade considerabil.  Aerul se îmbunătățește;  bine folosești masca, dar macar respiri …

 Într-un moment istoric în care anumite ideologii și politici discriminatorii, cu referințe puternice la un trecut meschin, se reactivă în întreaga lume. Ajunge un virus care ne face să întelegem că, într-o clipă, putem deveni cei discriminați, segregați,  blocat la graniță, cei care poartă boală.  Chiar dacă nu suntem de vină.  Chiar dacă suntem albi, occidentali și călătorim în business class.

Virusul ne scoate de pe pilot automat si ne obligă sa reflectam la prioritațile noastre.

 Într-o societate bazată pe productivitate și consum, în care rulăm ca niste roboți, 14 ore pe zi, nu știm exact de ce, fără sâmbete sau duminici, fără nici un Dumnezeu , dintr-o data, vine oprirea.

Factory buildings and polution on earth illustration

 Stop, acasă, zile înșir.  Pentru a face față unui moment în care am pierdut valoare , dacă nu este măsurabilă în compensare, în bani.

 Oare Mai știm ce să facem cu timpul liber?

 Într-o fază în care creșterea copiilor este, în mod necesar, deseori delegată altor figuri și instituții, virusul închide școlile și îi obligă să găsească soluții alternative, le pună pe mame și pe tătici împreună cu copiii lor.  Ne obligă să reconstruim familia.

<a href="https://it.vecteezy.com/vettori-gratis/famiglia">Famiglia Vettori di Vecteezy</a>

 Într-o dimensiune în care relațiile, comunicarea și socializarea sunt jucate în principal în „non-spațiul” virtualului, al social network ,oferindu-ne iluzia de apropiere, virusul îl îndepărtează pe cel adevărat , pe cel real: că nu va puteți atinge, fără sărutări, fără îmbrățișări, la distanță. Și in privința asta ,virusul, ne da o palma peste fata ,asa poate ne trezim din somnul nepasarii.

Oare am luat de la sine ințeles si am uitat de aceste gesturi și semnificația lor ?

 Într-o perioada socială în care gândirea despre ,grădina vecinului a devenit regula, virusul ne transmite un mesaj clar: singura cale de ieșire este reciprocitatea, sentimentul de apartenență, comunitatea, sentimentul de a face parte din ceva mult  mai grozav . să ai grijă de tine și să poți avea grijă de noi.  Responsabilitatea împărtășită, sentimentul că soarta ta depinde nu numai de a ta, ci de toți cei din jurul tău.  Și că depinzi de ei.

 Deci, dacă încetăm sa căutam ceva imaginar , dacă încetam sa ne întrebăm cine este de vină sau de ce s-a întâmplat toate acestea.  Ne întrebăm ce putem învăța din aceasta și cred că cu toți avem multe de reflectat și de schimbat.

 , în mod evident avem datorii profunde cu pământul de care ne cam batem joc …

Hand Care Logo Template vector icon Business

 

Virusul ne explică valorile importante din viață, la un preț foarte mare .

 (inspirat dintr-un citat de F. MORELLI)

Categorie: DESPRE NOI

0 commenti

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.