„Most people fail in life not because they aim too high and miss, but because they aim too low and hit.“

Les Brown

Probabil ăsta este lucrul cel mai greu de făcut. Chiar dacă te gândești că tu ești mereu onest și cinstit cu tine însuși. Ma refer la acele obstacole, acele convingeri care îti pun bețe în roate. Acele paradigme cu care am fost crescuți de mici: cum că,” banii nu cresc în copaci” , ” oamenii bogați sunt oameni răi” , ”trebuie să ai noroc sau să te fi născut într-o familie bogată” etc. Acum vom vedea câteva dintre aceste convingeri dăunătoare.

Ce sunt convingerile?

Convingerile, sunt un sentiment de certitudine față de ceva. Atunci când convingerile noastre sunt șubrede avem și o așteptare scăzută că le putem face . Dar atunci când convingerile sunt puternice avem toate ingredientele necesare pentru a reuși. Vezi, ce înseamnă o convingere!!

Este puternică si fiecare dintre noi, are tot potențialul necesar pentru a realiza ceea ce vor cu adevărat în viață. Atâta timp cat suntem dispuși să învățăm din dezamăgirile și succesele noastre o să fim mereu în condiția de a face progres la o viteză dublă sau triplă față de toți ceilalți. Amintește-ți: suntem ceea ce credem că suntem!!!

Vezi tu, fiecare din noi atunci când trebuie să facă ceva ,de care ii este frică sau teamă o să își inventeze cele mai bune scuze pentru a evita să facă aceea determinat acțiune. Dacă trebuie să suni o persoană la telefon dar ți-e frică să-i vorbești, dintr-o dată o să vezi bateria jumătate descărcată și nu pe jumătate încărcată . Sau dacă trebuie să începe o dietă îți promiți că o să încep de Luni ,așa te mai poți îmbuibat câteva zile.

In acelasi mod ,dacă vrei să te lași de fumat îți spui mereu că de mâine și ca asta e ultima. Si dacă vrei să-ți creezi un business, să-ți inventezi propriul loc de muncă o să te justifici spunându-ți că tu nu ești antreprenor, că nu ai bani, că trebuie să ai noroc să reușești ,că pentru a deveni antreprenor trebuie să ai o familie care să te susțină.(nimic mai fals).

Acum hai să vedem câteva dintre aceste obstacole pe care ți le spui.

1. Trebuie să ai noroc să reușești sau să crești într-o familie înstărită.

Albert Einstein spunea: ”Problemele importante cu care ne confruntăm azi nu pot fi rezolvate la acelaşi nivel de gândire la care eram atunci când le-am provocat” . Citatul exact , pe care vreau să-l rescriu, sună cam așa: Nici o problemă nu poate fi rezolvată la acelaşi nivel de cunoştinţe la care a fost creată. De aici înțelegem că cea mai mare investiție pe care o putem face este în cunoștințe, în educație, în disciplina.

Stiai ca peste 80% dintre cei mai înstăriți oamenii sunt de prima generatie, adica s-au imbogatit pornind de la zero,fara nici un ajutor. Spre exemplu Leonardo Del Vecchio a crescut într-un orfelinat, nu a putut să studieze și nu avea nici măcar un leu ,dar ,astăzi este al treilea cel mai bogat om din Italia. Sau Ferruccio Lamborghini înainte să devină un faimos constructor de mașini sportive ,el reparat tractoare.

Oricine, poate să obțină ceea ce vrea în viață, urmând aceste trei condiții.

  • Trebuie să dorească cu adevărat
  • Trebuie să cunoască strategiile corecte
  • Cel mai important trebuie să aplice.

Deci ,dacă ești la început lasă deoparte această paradigmă pentru că este falsă . Începe să studiezi, pentru că doar așa cum spunea și bătrânul Albert Einstein pentru a-ți rezolva problema trebui să ai UN altă tip de cunoștință. Trebui să investești in tine,in cunoștințele tale. Pentru că indiferent dacă o sa esuezi sau ai succes ,cunoștințele te vor ajuta să o iei de la capăt ,să fii pregătit pentru următoarea provocare.

2. Aștepți momentul potrivit! Aștepți inspirația!

Nu ai idee câte persoane așteaptă ca stelele să fie aliniate. Să găsească momentul potrivit ,ca horoscopul să fie de partea lui. Nu ai idee câte persoane așteaptă astrele, universul, îngerii și tot așa, să fie de partea lor. Din păcate lucrurile nu funcționează așa .Dacă vrei să obții ceva trebuie să acționezi. Trebuie să te ridici și să vrei să obții un determinant rezultat .Nu sunt alte moduri ,niciunul. Repet n-i-c-i-u-n-u-l, nimeni nu o să muncească în locul tău și tu să nu faci nimic.

Cu cat aștepți mai mult, cu atât rezultatele tale vor veni mult mai târziu .Deci ,dacă viața este scurtă e mai bine să încep cat mai devreme. nu crezi?! Fiecare din noi are un potențial disponibil dar dacă nu-l folosești nu vei ottime rezultatele sperate. Singurul motiv pentru care nu-și folosesc acest potențial este pentru că așteaptă inspirația . Așteaptă ideea genială, la care nu s-a gândit nimeni. Momentul perfect.

Dar vreau să-ți dau o veste proastă momentul perfect nu există . Fiecare moment este perfect . Amintește-ți că dacă vrei să ajungi la destinație trebuie să pleci. Dacă nu pleci niciodată ,n-o să ajungi niciodată . Cu cat pleci mai târziu ,cu atât vei ajunge mai târziu. Prin urmare, de ce trebuie să amâni ceva ce ai putea începe chiar astăzi? Incepe de astăzi, începe să pui cărămidă cu cărămidă, să construiești acel ceva ce ți-ai dorit dintotdeauna să faci . Si care din diferite motive ai tot amânat. Să intri în clubul celor care fac și realizează este una dintre cele mai frumoase senzații și intense în viață.

3. Nu merge nimic suntem într-o perioadă de criză

Acest obstacol este ascuns în mintea multora dintre noi .Dar dacă stai să te gândești .suntem în continuu bombardați de lamentelele unor persoane care ne spune cat este de dificil, în ziua de astăzi, să găsești o oportunitate în grad să-ți aducă un venit consistent. Aici este și rezolvarea că în spatele fiecărei lamentele , fiecarei văicăreli .este un potențial business de succes.

Așa cum era scris într-o carte: ” Pe timp de criză ,este cine plânge și cine vinde șervețele”. Deci soluția este să-ți instalezi radarul ”caută-probleme” și o să înțelegi cum poți ajuta acele persoane .Cum să le dai soluții și să mai fii și plătit pentru asta. Singura ta problemă va fi aceea de a tine în frâu multitudinea de idei care vor veni.

Vreau să fac o mică precizare foarte importantă nu te vor ajuta ideile dacă nu le pui în practică. Ideile sunt bune la un singur lucru și aceea de a te face sa concretizezi următoarea acțiune. Dacă aceasta acțiune nu va fi pusă în aplicare, ideea o să-ți treacă și o să rămâi doar un vis irealizabil. Asta până când altcineva o va pune în aplicare.

În concluzie secretul succesului stă în creativitate, inovație și mai ales aplicare.

Pentru ati spori creativitatea îți recomand să citești cartea lui Tony Buzan , Hărți mentale . Unde Tony, explică foarte bine cum creativitatea îmbunătățește în general toate capacitățile noastre mentale.

Bineînțeles mai sunt și alte obstacole… Am selecționat doar trei deoarece consider că sunt și cele mai mari. Așa că am să te sfătuiesc să citești și să aplici ceea ce citești.

Nu trebuie să te simți pe deplin realizat pentru că vor fi întotdeauna noutăți în această lume digitală…

Amintește-ți întotdeauna să-ti sărbătorești succesele, mici sau mari, nu contează . Deoarece în acest mod o să-ți alimentezi mindset-ul tău și o să iti faci cadou energie pozitivă.

Categorie: BLOG

0 commenti

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.