Câteva îndemnuri utile pentru a-și descoperii pasiune și cum ai putea face o carieră din ea

Nu trebuie luat de la sine înțeles să știi ce pasiune ai pentru a-ți putea face o carieră din asta. Este cine are norocul să știe foarte bine care sunt pasiunile sale, dar mai există și o parte din persoane care încă nu au descoperit ceva-ul ăla , interesul acela care îi poată aduce un profit din asta .

Dacă te afli în a doua categorie și nu știi care este pasiunea ta interesul tău ,te invit să citești până la sfârșit acest articol. Cu toate astea țin să-ți spun că pasiunea în general este legată de copilăria ta, vizionarea personală a vieții si de experiența ta de viață. Fiecare dintre noi este unic ,și nimeni nu poate să-ți spuna specific care este pasiunea ta (asta pentru că nu a trăit aceleași experiențe cu tine) dar sunt anumite caracteristici ce reunește toate punctele cheie, pentru a-ti putea descoperi interesul,pasiunea.

Atenție: pe durata articolului am să vorbesc la masculin, asta pentru a facilita scrierea si citirea dar bineînțeles este valabil pentru ambele sexe .Fie masculin fie feminin.

In primul rând ia o foaie și un creion și începe să scrii.

Știu că nu te-ai dus dar este important du-te acum . Ia o foaie și un creion pentru că îți va trebuii …Eu te aștept.

Scadenza Vettori di Vecteezy

1.Primul lucru . Incearcă să derulez viața ta până în acest moment și căuta hobby-urile ce le-ai avut de-a lungul timpului , propriile înclinații ,obiceiuri. Depinde și de tipul de caracter ce îl ai poate ,ești o persoană introvertită,individualistă – în acest caz te poți ocupa cu partea creativă și să fii atras de fotografie, de dans ,de desen etc. Sau poate ești o persoană extravertita ,deschisă ,sociabila, generoasă și poți fi persoana potrivit pentru repartul de vânzări sau poți fi potrivit pentru un tip de muncă în care trebuie să stai în contact cu persoanele, sau ești persoana potrivită în repartul de relații cu clienții. Acest lucru este extrem de important: fă-ți o auto-analiză pentru a înțelege care sunt caracteristicile ,detaliile pe care le ai și care te face să fii unic . Ce te face să fii interesat de o pasiune ,de un subiect de muncă ce poate ajuta să-ți construiești argumente pe blog. Întreabă-te de care este scopul discuțiilor mele?

2.Un alt lucru este să vezi unde si cum îți petreci timpul liber. Ce faci in timpul liber ? Oricât de ocupat ai fi ,un moment de libertate ,un moment de relax, un moment în care trebuie să aștept cu toții avem . Analizând acest aspect poți descoperi foarte multe lucruri despre tine spre exemplu: fii atent la ascultatul pasiv , (practic la ce asculți de la televizor ,de la radio ,de pe net ce idee îți transmite?, ce îți rămâne după ce te uiți la o emisiune? ) . Sau poate îți petreci timpul uitându-te ce fac ceilalți pe net pe social media. Poate ți-l petreci cu hobby-urile tale…. Te îndemn ca pentru o perioadă să-ți iei angajamentul de a nu te uita pe social media pentru a te analiza si a-ti observa obiceiurile și cum îți petreci timpul liber . Observă la ce te uiți pe net pentru a descoperii lucrurile ce te interesează cu adevărat . Asta până ce înțelegi care sunt lucrurile sau materiile ce merită și îți place să le dezvolți. (Pierdutul timpului pe social media dauneaza grav reusitei independentei financiare).

3.O altă idee interesantă este acela de a vedea care sunt persoanele pe care le admiram .Cu siguranță ți s-a întâmplat să privești o persoană și să-ti spui: ” așa vreau să devin și eu”. Acest lucru te va ajuta enorm deoarece îi poți urma pașii ce i-a facut pentru a ajunge acolo unde este . Poți învăța abilitățile, skillurile pe care le are aceea persoană. Poți s-o analizezi ,să te uiți la trecutul ei să încep să înveți. (Nu mă refer la faptul să o copiezi ci la faptul să o emulezi) . Orice persoană de succes a pornit exact din punctul în care ești tu acum.

4.Lucrul ăsta a fost pus de infinit de ori de diferiți maeștrii ai dezvoltării personale. Acela de a te gândi: dacă ar fii să fi obligat să faci un singur lucru pentru tot restul vieții tale o singură ocupație. Care ar fi acela ceva ? Cu siguranță o să valutezi bine opțiunile pe care le ai și sunt convinsa ca o să alegi ceva să ai un minim de interes , ceva ce te pasionează.

Atenție !!! Nu este neapărat fundamental ca o persoană să aibă o pasiune nebuna pentru a-și face un business online, dar dacă ai o pasiune, un interes ne va ajuta să ne concentrăm 100% pe acel ceva ,pe un anume rezultat . O pasiune ne ajută să ne focusam pe business-ul ce vrem să îl creem iar acest lucru ne va ajuta să o să facem mult mai ușor, o să învățăm mult mai repede. Ghici de ce? Pentru că ne place și mai ales sa pui in practica o sa iti vina si mai usor.

A doua atenție !!! Nu întotdeauna pasiunea poate fi monetizată trebuie să vezi și alte aspecte. Spre exemplu dacă ție îți place să croșetezi sau te gândești să faci un curs despre :”Cum să fii un gentleman” trebuie să iei in calcul prima dată dacă este o cerere pe piață la acest lucru. Dacă nu este, nu înseamnă că nimeni altcineva nu s-a gândit la acest lucru ci mult mai probabil că nu funcționează. Efortul ar fi prea mare și nu merită să investești timpul și banii in asta.(daca nu exista cerere).

În concluzie după ce te-ai auto-analizat și vezi care sunt interesele tale valutez și cererea de pe piața de muncă . Daca ajungi la concluzia că nu merită să investești în interesele tale asta nu înseamnă că nu trebuie să înveți anumite materii ce ar putea să-ți aducă un venit lunar. Investești câteva luni , spre a-ti dezvolta anumite capacități in baza la cererea de pe piața de muncă. Poti începe citind cărți ,de ce nu cumpărându-ti niște cursuri despre subiectul ce o să-ți aducă un venit, iar în câteva luni o să știi mult mai multe lucruri decât majoritatea.

Autostrada excelenței este mereu goală. Ia-ti un angajament față de tine , asta te va ajuta să continui să te gândești de ce ai început ?

Inventeaza-ti un loc de munca

Mihaela….

P.S. – lasa UN comentariu daca ai si alte sugestii despre cum sa-ti descoperi pasiunea.


0 commenti

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.