De ce ți-ai face un blog?

Trăim într-o perioadă nemaiîntâlnită până acum, unde totul este digital. Poate te gândești de ce mi-aș deschide un blog in 2020? Și îți vine în minte că e târziu, ca ai ramas in urma . Sau că tu nu te simți un expert online. Că nu știi despre ce să vorbești . Ca nu nu te pricepi să programezi(nu iti trebuie sa sti). Sau poate te gândești că nu știi pur si simplu despre ce să scrii(multi nu si-au descoperit vocația ,practic) . Răspunsul la aceaste întrebarii de are la bază dubii și incertitudini. Dar de cele mai multe ori ( si ne pricepem foarte bine ) ne căutăm scuze pentru a nu schimba nimic în jurul nostru sau pentru noi. Dar daca vrem rezultate diferite, trebuie sa facem actiuni diferite.

Acestor persoane îmi place să-i sfătuiesc să reînceapă cu propria lor copilărie. Să o parcurgă mintal și să descopere care sunt competențele care îl deosebește de oricine altcineva. (Am scris un articolo despre asta aici)

De cele mai multe ori crearea unui site web sau blog, vine asociat cu un fel de distracție, de care să te ocupi atunci când nu ai nimic de făcut , (de fapt ,imaginea care, instantaneu ne vine în minte este aceea a unui adolescent, în camera lui ,care n-are nimic de făcut).. Adevărul este că pentru a crea un blog funcțional din toate punctele de vedere necesită cu adevărat timp exact ca un job. De cele mai multe ori vine subestimat sau chiar ignorat.

Dacă nu dedici o corectă atenție și nu îți iei un angajament constant, indiferent de motivul cu care le-ai deschis. O să sfârșești că majoritatea persoanelor . Abandonând proiectul. Deci, dacă vrei să crezi un blog trebuie să-l iei ca pe un angajament serios pe care trebuie să-l respecți față de cititorii tăi.

Cu asta nu vreau să te sperii. Vreau , să înțelegi bine , înainte să-ți deschizi un blog dacă ai sau nu ai nevoie de unul.

Combustibilul care alimentează activitatea ta de blogging și care o să te ajute să menții constant crearea de conținut este motivația . Motivația personala este cea care te va împinge să creezi un blog si doar așa te poți diferenția de celelalte persoane și de concurență.

De ce persoanele ar trebui să asculte de părerea ta?

Poate nu te consideri un expert . Dar în lume există milioane de persoane care caută soluții la probleme , probleme ce probabil tu le-ai rezolvat deja sau le-ai depășit. Lumea este dornică sa asculte persoanele care au trecut prin aceleași probleme ca ale lor. 

Nu uita că experții în primul rând sunt studenții desăvârșiți. Poți face cercetării să înveți noi abilități, despre orice tip de subiect ce te pasionează.

Pentru a scrie acest articol mi-au trebuit câteva zile întregi. Așa că dacă apreciezi acest material te invit să intri în comunitatea noastră.

10 intrebari ce trebuie sa ti le faci ,să vezi dacă crearea unui blog te poate ajuta.

1 . Vrei să înveți mai multe lucruri despre un anumit subiect?

<a href="https://it.vecteezy.com/vettori-gratis/studiare">Studiare Vettori di Vecteezy</a>

Atunci când gestionezi un blog , înseamnă să înveți noi chestii despre un anumit argument. Iar atunci când publici conținut de valoare nu doar cititorul are de câștigat ci și cine publică conținutul.

Mai mult ,poți publica lucruri la care te pricepi foarte bine și ii poți ajuta pe ceilanți . Dar îi poți ajuta și împărtășind ideile pe care în acest moment le înveți. Povestind succesul sau de ce esecurile cu care te-ai confronta.

2. Vrei să te diferențiezi de ceilanți?

Majoritatea persoanelor nu am blog și nici majoritatea firmelor nu sunt prezenți online. Cu ajutorul unui blog iti creezi si un Personal Branding puternic . Setezi o strategie pentru a identifica si defini punctele tale puternice., ceea ce te face diferit/a fata de concurentii tai. Comunicand intr-o maniera eficienta CE faci, CUM faci , CARE benefici aduci si DE CE ceilanți ar trebui sa te aleaga.
Mi sa intamplat sa vad pe social media , pe forumuri sau pe net in general ,persoane care publicau ‘Astăzi îmi deschid un blog’. Si nimic,nu am făcut nimic în privința asta. Lumea este în general mediocră . Dar dacă cu o bună strategie și un blog bine făcut și poziționat cu un conținut de calitate o să te diferențiezi enorm de ei . Cu cat Începi mai devreme cu atât te poți poziționa ca o autoritate in domeniu și o să ai un avantaj mult mai mare față de concurență. 

3. Vrei un viitor mai bun?

Crearea unui blog de succes este pentru multi o ocazie incredibilă să schimbe propriul viitor. Mulțumită blogului mulți si-au găsit un nou loc de muncă fără să-l caute . Alții și-au creat venituri automate. Iar unii si-au dublat sau chiar triplicat profitul de la propria firmă. 

4.  Vrei Să crezi un Network de persoane importante care au aceleași interese ca tine?

O să rămâi surprins cu ce rapiditate o să încep să cunoști noi persoane pe web. După diferite luni în care am gestionat un blog, mi-am dat seama, cat de generosi sunt cei care utilizează blogul ,oferindu-ți ajutorul lor in mod gratuit. Vei strange adevărate relații ce sunt utile nu doar ție dar și persoanelor ce vor colabora cu tine. Cel mai bun mod de a schimba favorul este acela de a te comporta cu transparență și disponibilitate .

Un element fundamental pentru a avea succes cu un blog este acela de a stabili relații constructive.

5. Vrei să-ți ajuți aproapele și să ai un impact asupra vieții lor? 

Am zis și în introducere despre asta. Pentru a creea un blog de succes înseamnă și să scrii pentru alții. Mai devreme sau mai târziu cu toții a trebuit să înfruntăm și să rezolvăm o problemă , o problemă ce am cautat rezolvarea ei pe net. Cu siguranță si tu te-ai lovit de unele obstacole pe care le-ai rezolvat. Poti vorbi despre ele , deoarece se va prezenta și altora .Cheia pentru a scrie un bun conținut este acela de a rezolva problemele altora . Povestindu-le propriile experiențe, succese ,falimente sau tehnici utilizate pentru a depăși acele obstacole. In acest mod este inevitabil să nu ai un impact pozitiv asupra celor ce o să citească blogul tău.

6. Vrei să faci un profit online?

(nu e un păcat să-ți dorești să faci profit))   Deși un blog nu neapărat trebuie să fie un instrument de a câștiga în mod direct în multe cazuri este. Mulți au creat un site web sau blog pentru a câștiga online și chiar au reușit cu succes. Mai sunt și persoane care vor să devină blogger pur și simplu din plăcerea de a scrie. De multe ori ,de fapt, ideea de a câștiga cu un blog împiedică plăcerea de a avea unul. Dar este și adevărat ca, în afară faptului că faci ceva ce îți place. Blog-ul îți poate aduce și beneficii poate chiar aceea de obține un venit in plus. Deci chiar dacă obții 30€/lună sau 200.000€/lună e oricum tare de tot să ai un hobby care-ți permite să mai și câștigi bani, nu-i așa?! 

O mică paranteză ( un blog ce se concentrează doar pe o anumită ‘pasiune’ de cele mai multe ori are viață scurtă . Sunt sigură că , cu toți pot beneficia de pe urma unui blog . Dar cei care vor să obțină cu adevărat un venit important, trebuie să intre într-o optica de un investiment de timp sau chiar de bani .(dar nu mulți), pentru învăța ,testa ,greșit și a fi dispus să o ia de la capăt : să învețe, să testeze, să greșeasca.

7-Vrei să te poziționezi ca expert despre un anumit subiect?

<a href="https://it.vecteezy.com/vettori-gratis/esperto">Esperto Vettori di Vecteezy</a>

  Bloggingul o să te pun într-o poziție de expert . Dar tu o să-mi zici: da ,dar eu nu sunt expert.

Dacă tu știi să faci 10 flotări, cu siguranță esti un punct de referință pentru cel care nu știe să facă nici măcar una. Cu asta vreau să spun că oricine poate deveni expert în ochii celui care știe mai puțin.  Atâta timp cat începi să scrii conținut și să publici cunoștiințele tale asupra unui argument devii automat etichetat ca expert. Intotdeauna va exista o persoană ce are de rezolvat o problemă pe care tu deja ai depășit-o. Deci ești mai expert ca el. Atunci cand te poziționezi ca expert o să-ti crească într-o manieră incredibilă  (în consecință și vânzarea produselor sau servicilor tale) încrederea cititorilor .Si o să continuie să te urmărească ,să dea share la content-ul tau si asa o să-ti crească popularitatea.

8. Vrei să-ți deschizi o noua activitate ?

Unii Isi fac blog doar pentru că e la modă ,alții pentru a-și creea un venit online și unii pentru a-și promova propria lor activitate. In puține cuvinte un blog poate constitui o mare oportunitate de business. Foarte mulți au transformat propriul blog într-o activitate sau au folosit blog-ul ca o rampa de lansare pentru a crește activitatea ce o avea deja.

9. Vrei să-ți faci cunoscute produsele și servicile tale, crescând facturat-ul firmei tale? 

Dacă ai produse (sau ai minte să creezi unele noi, începând de exemplu cu vânzarea info-produse sau servicii oline) atunci un blog este exact ceea ce-ți trebuie . Este o ocazie incredibilă pentru a atrage clienți în mod gratuit. 

Dacă publici conținut ce vorbește despre produsele sau serviciile tale. Faci video , dai sfaturi sau alt tip de conținut legat de ele . Ai să reușești să atragi tipul de audiență interesata de produsele oferite. Deci, în consecință iti promovezi in mod  gratuit activitatea ta.

10. Vrei să generezi trafic gratuit?

Producând content devine mult mai ușor să generezi trafic într-o manieră constantă și gratuită . Spre diferență de un site web cu pagini statice . Google preferă în afară de calitate și un content recent și actualizat. Chiar însuși utilizatorii , ce o să se înscrie la newsletter-ul tău sau pe canalele sociale pentru a știi când o să publici noi articole, apreciaza frecventa cu care publici . Și Social media (Twitter , Facebook și alte canale) o să te ajute să generezi și mai mult trafic prin faptul că utilizatorii o să dea share.

10+1. Vrei să-ti schimb viața?

<a href="https://it.vecteezy.com/vettori-gratis/cambiamento">Cambiamento Vettori di Vecteezy</a>

10+1 asta pentru că are legătură cu fiecare dintre celelalte puncte. Nu întâmplător am ales ciclul unei vieți de fluture ca imagine la această întrebare. Dacă măcar la una din aceste întrebări ai răspuns DA, atunci înseamnă că ai nevoie de unul. Întrebările de mai sus se poate rezuma la o singură intrebare: Vrei să-ți schimbi stilul de viață? Pentru că inevitabil așa se va întâmpla. Exact ca un fluture ce la început era o simplă omidă și care nimeni nu o băga în seamă ,dar odată ce a devenit un fluture toată lumea il admiră . Blogul este o ocazie bună să treci la treabă. Să-i ajuți pe ceilanți. Poți creea un nou business sau să-l extinzi pe cel pe care-l ai deja. Să faci un profit online. Să te poziționezi ca expert  sau să creezi un network de persoane importante și colaboratori.

Si acum?

Acum că știi care sunt principalele motive pentru care trebuie să faci un blog poți să treci la următorul step. Uite un ghid complet si practic aici . Dar înainte te invit să ne dezvălui care este motivația ta principală. Lasa  un comentariu în josul paginii.

Categorie: BLOG

0 commenti

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.