Să crezi un business pe net este foarte simplu de făcut dacă știi de unde să începi .Dacă ești la început și nu știu care incotro, aceste 20 de sfaturi trebuie să le cunosti neaparat.

Nu vei gasi povestile obisnuite si evidente ce ti le propun celilanti ci un ghid real intr-o lume plina de informatii dar nu intotdeauna adevarate.

Esti gata? Incepem …

Incepem cu sectiunea ‘CE NU trebuie sa faci, sau cum sa nu iti pierzi focusul pe lucruri de doar te indeparteaza de planul tau . Este bine sa elimini lucruri care doar iti distrag atentia .

1.Nu te gandi la SEO, Social Media Marketing, etc. Lucrurile astea nu o sa fie intelese de lume si nici de tine, doar iti vor ocupa timp.

2.Uita de numere . La inceput trebuie sa te focalizezi pe simplitate. Nu uita ca un business online se dezvolta in jurul oamenilor. Mai degraba trebuie sa vezi cat de mult iti ajuti cititori? Cata plus valoare le aduci (gratis bineinteles)?

3.Lasa acum business plan . La inceput asta nu o sa te prea ajute,daca nu vrei sa iti deschizi o multinationala . business plan-urile se bazeaza pe informatii precise si o prognoza pe termen lung.Acum cele mai importante sunt articolele decat facturile. Analizeaza-ti feedback-urile si imbunatateste-ti produsul

4.Uita si de perfectiune. Multi se blocheaza si risipesc forte mult timp sa inbunatateasca produsul , blog-ul, site-ul sau o lansare perfecta.Mai degraba cauta sa primesti feedback la ce ai scris, sa probezi daca vin sau nu citite, (poti îmbunătățim produsul si dupa lansare,dar lanseaza)

5.Lucrul cel mai rau este sa nu incepi. NU falimentul este cel mai rau lucru ce ti se poate intampla ,ci faptul sa nu incepi niciodata sa lucrezi la visul tau.Web-ul iti poate oferi posibilitatea sa devi financiar liber cu un capital initial modest . Cu cat te apuci mai devreme ,cu atat poti testa mai multe nișe să vezi care ți se potrivește cel mai bine. În următorii ani tot mai mulți oameni or sa se intereseze de lumea online.

6.Cauta oportunitati . Deschide ochii și observă necesitățile oamenilor și eventual soluțiile ce le poți găsi la problemele lor. Gândește-te: cum i-ai putea ajuta? Ce tip de produs ai putea oferii pentru a incepe un business? Important este să cultivi interes foarte mare față de produsul ce vrei să-l oferi. Nu ajunge doar să ai o pasiune.

7. Daca vorbește într-una despre proiectul tău înseamnă că ești pe drumul cel bun. Inseamna ca ai doza necesara sa lansezi un proiect. Eu atunci cand am o idee , ma gandesc tot timpul la ea, vorbesc cu toata lumea , o visez si noaptea .

8. Incepe de jos .Multe persoane înainte să înceapă un proiect vor să o facă într-o manieră nemaiîntâlnită (originalitatea nu este un lucru rau)sau vor să facă ceva ce nu s-a mai făcut. Este destul de greșit. Poți să începi cu pași mici, începe testând produsul tău cu prietenii ,familiarii și după la ceilanți să vezi cum merge. Amintește-ți că cea mai bună publicitate vine din vorba in vorba si de la persoanele care au avut un rezultat bun cu ajutorul tău.

9.Incepe business-ul cu prietenii tai. La început nu ai nevoie de birouri ,contabili ,firmă etc. Dacă vrei să înveți să alergi nu ai nevoie de adidași noi (asta e doar o scuză să nu alergi ).Chiar nu îți trebuie la început să închiriezi un birou sau să faci cine știe ce investiții poți începe cu prietenii tăi (daca ai nevoie de mana de lucru)care au același interes ca tine.

10.Creeaza un blog…Astăzi este cel mai bun mod de a-ți face publicitate pentru proiectul tău. Distribuie fără frică unele cunoștințe ale tale despre o anumita problemă specifică și rezolvarea acesteia. Arată-le cititorilor că proiectul tău este înclinat să-i ajute fără să le cer nimic în schimb iar iei o să-ti schimbe favorul

11.Genereaza valoare. Încearcă să construiești ceva bun de calitate care cu adevărat poate rezolva problema cuiva .Atunci când creezi conținut de valoare despre nișa ta Google va aprecia asta și o să te poziționeze în primele pagini de la search( în puține cuvinte asta înseamnă SEO)dar nu te ingrijora acum de asta.

12. Începe să înveți .Am deschis primul meu blog cu o sumă modestă și am decis să-mi dau silința zi de zi timp de trei luni și asta m-a ajutat să învăț foarte multe lucruri .Deci am achiziționat situl (hosting și domeniu , wordpress este gratis)și m-am folosit de teme gratuite.Am descărcat niște e-book-uri gratis și l-am pus imediat în aplicare bineînțeles erau în temă cu obiectivele mele. Cu primii bani mi-am cumpărat și un curs complet despre web marketing. Începe să creezi ceva ce ai putea vinde imediat chiar și un mic eBook, o consulență,un mic produs.

13. Publicitatea este un prost model de business. Mă refer bannere publicitare ,ce vrei să vinzi ? Nu adaugă deloc valoare la proiectul tău și vizitatorii tăi nu o să apreciezi asta. Focalizează-te pe cine ai putea ajuta și să faci in mod să pui în evidență produsul tău nu al altora.

14. Focalizează-te .Am mai vorbit despre asta și în celelalte puncte, prea mulți se concentrează pe analiză de piață ,statistici ,pe social media și multe alte lucruri inutile .Mai degrabă concentrează-te pe ceva, pe crearea unui produs ,unor informații pentru publicul tău specific cu o valoare tangibilă.

15. Fii consecvent .Stiu ți-am zis mai devreme să uiți de numere dar când începe un proiect fa-l intensiv pentru cel puțin trei luni … lucreaza la el zi de zi …

16. Fericirea va veni. Incearcă să fii fericit și pentru micile realizări .Fericirea nu vine deoarece ai atins un obiectiv ,derivă de la ce faci pentru a-l atinge. Asigură-te că faci ceva specific despre care cultivi interes.

17. Înconjoară-te de persoane interesante. Poate ai mai auzit că suntem media prietenilor noștri .Deci petreceți timp cu persoane care au aceleași entuziasm preocupări interese ca și tine. Si lasa-i pe cei care te dau inapoi.

18. Învață să fii bucuros cu ceea ce ai.Pentru că nu știi dacă sau ce o să se întâmplă cu proiectul tău. Lumea se schimba, o să te schimb și tu .Invață să trăiești în prezent și lasa anxietățiile trecute și viitoare in pace. Imi place mult etimologia cuvântului preocupat unde pre înseamnă înainte.Deci preocupat înseamnă să îți ocupi mintea înainte să se întâmple ceva.Pentru mine înseamnă pierdere de vreme asta nu înseamnă că nu mă îngrijorez dar mă ajută să meditez asupra soluțiilor si nu asupra problemelor.

19. Testează, testează ,testează. Este singurul mod de a vedea dacă proiectele tale au viață lungă sau nu dar dacă depui eforturi și îți dai silința ceva bun tot o să iasă.

20. Singurul obiectiv ce trebuie să îl ai când scrii este acela de a fi util celorlanți prin intermediul împărtășirii experiențelor tale.mai ales la inceput. Nu trebuie să te gândești la câți bani o să câștigi sau ai vrea să câștigi . Atunci când ești la început trebuie să fii constant în publicarea de articole de valoare.

21. Acum te las pe tine să completezi al 21 le-a sfat. in comentarii

Acum te salut cu drag si sper ca ti-a post de folos

Mihaela…

P.S.- Cu siguranta aceste sfaturi nu sunt in ordine dar este un bun grid de a avea o idee cat mai clara desprende proiectul tau.

P.S.S. – daca incepi sa castigi bani din idea ta … nu te grabi sa iti deschizi o firma , poti forte bine sa declari venit si sa platesti impozit pe venit pe anul urmator (fata de annul in care ai castigat bani).asta daca e un venit ocazional. O sa ai timp sa te pui in regula atunci cand devine cu regularitate.

.

.

.

Categorie: BLOG

1 commento

Cum să-ți faci un blog (ghid practic) - MIHAELATOMA.COM · 3 Dicembre 2019 alle 1 h 05 min

[…] Acest articolo te poate ajuta sa ai ideiile si mai complete (cei 20 de pasi) […]

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.