Scopul dureri, e sa te împingă sa acționezi , nu sa te facă sa suferi degeaba…

Neacsu Florin…

Iată care sunt cele 10 frici care îi țin pe oameni pe loc în viața lor

1.Schimbarea

Trăim într-o lume în continuă schimbare, iar această schimbare are loc mai repede ca niciodată. Acesta schimbare o simțim pe propria piele în aceste zile , când ne confruntam cu o problema,ce are un efect la nivel mondial. COVID-19. În ciuda acestui fapt, există multe persoane care se tem de schimbare și opun rezistență la tot ce este nou. Riscand sa ramană paralizați, muțuminduse cu postura de spectator la tot ce se intampală în jurul lor.

Din cauza fricii de schimbare puteți să pierdeți multe oportunități bune care vă ies în cale. Riscați să rămâneți blocat în rutină și să nu vă dezvoltați pe niciun plan.

2.Singurătatea

Teama de singurătate poate determina uneori oamenii să rămână în relații pe care nu și le doresc. Relații care nu aduc nimic bun în viața lor, relații care îți pot limita perspectiva de a cunoaște alte persoane. De asemenea, frica de singurătate poate determina oamenii să folosească obsesiv rețelele de socializare, în schimbul unor conexiuni în lumea reală.

Este important să ai relații sănătoase cu
oamenii din jurul tău și interacțiuni benefice pe rețelele de socializare.

Dar in același timp e și mai important ca acele relații create pe rețelele de socializare sa se concretizete prin întalniri constructive în viața reală… Singuratatea e o boală de care ne putem vindeca singuri..

3.Eșecul

Una dintre cele mai comune frici de pe Pământ este frica de eșec. Atunci cand greșim ne simțim jenați, datorita faptului că punem în dubiu capacitatea noastra de a reuși. Eșecul poate să-ți consolideze convingerile că nu ești pe măsura așteptărilor tale sau a celor din jur.

De asemenea, este posibil să eviți să faci ceva atunci când știi că succesul nu este garantat. Vei pierde astfel multe din
lecțiile de viață și din oportunitățile care de fapt te pot ajuta să găsești succesul.

Un vechi citat spune…Nu poți sa atraversezi oceanul, daca nu ai curajul de a te îndeparta de țaram…

4.Respingerea

Mulți oameni evită lucruri cum ar fi întâlnirea de noi oameni sau începerea nor relații noi din teama de a fi respinși. Chiar și persoanele care sunt căsătorite de mult timp evită uneori să ceară partenerului ceva, imaginându-și că va fi refuzat.

Indiferent dacă îți este frică să ieși cu cineva la o întâlnire sau să ceri o mărire de salariu, frica de respingere de poate ține blocat. În timp ce respingerea înțeapă, nu doare la fel de mult ca o oportunitate pierdută.

5.Incertitudinea

Oamenii evită adesea să încerce ceva diferit din frica de incertitudine. La urma urmei, nu există nicio garanție că dacă faci ceva nou, viața ta va fi mai bună.

Dar a rămâne la fel este un mod sigur de a stagna. Fie că îți este frică să acceptați un nou job sau îți e frică să te muți într-un nou oraș, nu lăsa frica de incertitudine să te rețină.

6.Frica că se va întâmpla ceva rău

Este un nefericit și inevitabil lucru că lucruri rele se vor întâmpla în viață. Și uneori, frica că se va întâmpla ceva rău îi împiedică pe oameni să se bucure de viață.

Nu poți să împiedici lucrurile rele să nu se întâmple tot timpul. Dar nu lăsa această frică să te împiedice din a trăi o viață plină
de lucruri bune.

7.Teama de a fi rănit

Deseori frica noastră să nu fim răniți ne determină să ne închidem în interiorul nostru să nu simțim emoțiile. Acestă teamă te-ar putea împiedica să nu ai legaturi profunde și semnificative cu oamenii din jurul tău.

De asemenea, frica de a nu fi rănit îți îngheață vulnerabilitatea, un lucru care te termen lucru poate duce la frustrări și
depresii. Fără riscuri emoționale nu există recompense.

8. Teama de a nu fi judecat

Este normal să vrei să fi plăcut, dar teama de a nu fi judecat te poate împiedica să ajungi cu adevărat la tine.

Adevărul este că unii oameni te vor judeca dur indiferent de ce vei face. A te încrede în puterea ta mentală de a trăi în concordanță cu valorile tale este cheia
pentru a duce cea mai bună viață posibilă.

9.Teama că nu ești suficient

O altă teamă pe care o au mulți oameni este sentimentul că nu sunt suficienți de buni. Dacă simțiți că nu ești suficient poți deveni ori un perfecționist în încercarea de a-ți demonstra valoarea, ori poți să te complaci în mediocritate crezând că doar atât „meriți”.

Teama că nu ești suficient poate să aibă rădăcini adânci. Și, deși este greu să privești problema în față, nu vei reuși
niciodată să ai succes dacă nu te vei simți demn să îl ai.

10.Pierderea libertății

O anumită cantitate de teamă poate fi sănătoasă, dar devine o problemă atunci când frica te împiedică să faci lucruri. Pentru mulți oameni, teama de a-și pierdere libertatea devine o profeție care se împlinește.

De exemplu, cineva care își dorește să ducă o viață liberă ar putea evita să obțină un job cu un venit constant. În consecință, s-ar putea să nu aibă stabilitatea financiară. Prin urmare, este important să aveți în vedere la ce ce renunțați atunci când vă temeți să pierdeți anumite libertăți.

Indiferent dacă temerile tale vizează relațiile, cariera ta, moartea sau un disconfort, a rămâne în zona ta de confort va însemna că nu te vei putea bucura de viață pe deplin..

Foloseste frica ca sa înțelegi ce ai de făcut…

Categorie: MINDSET.

0 commenti

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.