Ce este un blog?

Este esențial pentru a publica un conținut online. Vom vedea caracteristicile sale esențiale, cum funcționează și cum poți avea un blog de succes.

Un blog este un jurnal online ,ce te ajută să creezi conținut publicat în ordine cronologică . Este structurat ca un jurnal și fiecare pagină are o dată și o adresă de recunoaștere (permalink). Diferența dintre un blog si un site web stă în continua evoluție a blogului .Deci, ce este un blog? Este un model nou de publicare și editare. Este o mica revoluție a web-ului.

Dar mai ales blogul ajunge la un public precis. Această tipologie de site naște exact pentru această necesitate , pentru a vorbi unei community.

Primul Blog a fost publicat pe 23 decembrie 1997, când Jorn Barger, un negustor american cu pasiune de vânătoare ,a început să publice rezultatele hobby-ului său. 

Pilonul principal al blogului

Unul dintre pilonii principali ai blogului stă în a împărtăși propriile cunoștințe. Eu ,spre exemplu scriu și public conținut de valoare. Să pun cat mai multe detalii pentru a face cunoscută această metodă noua, de a câștiga bani online. Știu că mulți dintre cei care citesc blogul meu au auzit deja de afiliații ,self-publishing , info produse etc. Atunci când cineva mă întreabă ce este un blog pentru mine, îi răspunde cam așa. Este esența de Social web, este un loc unde poți comunica și interacționa cu publicul țintă pentru a creea noi cunoștințe și a găsi avantaje concrete.

De ce să ai un blog? Întrebarea de fapt este de ce să nu ai un blog în 2020?

Trăim într-o perioadă în care lumea digitală a devenit foarte importantă. Practic ne-am creeat noi obiceiuri .Spre exemplu: atunci când te trezești, primul lucru pe care-l faci este acela de a te uita pe telefon, de a-l verifica . Este ceva ce îți vine în automat nu-i așa?!

Putem spune că dacă nu ești prezent pe social media ,dacă nu poți fi găsit pe net,practic nu exiști (mă refer ca firmă).Asta deoarece internetul a distrus toate barierele din lume, ce erau prezente înainte. Spus în cuvinte mai puține. În timp ce concurența se adaptează noilor strategii digitale, tu ,neavând un blog vei rămâne cu mulți mulți ani în urma. Și în cele din urmă vei da faliment, deoarece potențialii clienți nu te găsesc pe web.

Probabil te întrebi : Mihaela la ce te referi ? Despre ce bariere vorbești? Să vedem împreună câteva.

Cum s-au schimbat locurile de muncă?

1. Tehnologia de astăzi permite oricărei persoane să-și înceapă propriul business online oriunde în lume folosind doar un computer sau un smartphone. Înainte nu puteai face asta.

2. Putem ajunge la toți oamenii ,din toata lume prin canalele digitale și rețele sociale .Cum ar fi Facebook-ul, cheltuind doar câțiva cenți.

3. În fiecare zi tot mai mulți oameni devin milionari online .Pornind de la zero, doar cu o simplă idee ,o conexiune la internet și un calculator. Practic este un instrument de făcut bani într-un mod onest.

4. Te poate ajuta și atunci când cauți un loc de muncă . Gândește-te cum e să te duci la un interviu și să spui că ai un blog personal .Deja în ochii angajatorului ai un atu mare în plus față de ceilalți.

5. Poți folosi Blogul ca instrument ce aduce valoare, în acest mod îți poți consolida partea de branding pe o anumită zonă de expertiză.

Motivele pot fi diferite cum am spus blogul naște pentru a comunica idei, experiențe, sfaturi. Deci poți începe vorbind despre ceva ce cunoști ,ce stăpânești bine. Iar dacă nu ai cunoștințe despre nimic poți învăța ,tot cu ajutorul internetului. Eu sunt o persoană autodidacta și tot ce am învățat este mulțumită internetului, cursurilor pe care le-am făcut și YouTube ului.

Deci recapitulăm ce este un blog? Gândește-te bine ! Este un mod de a intra în contact cu un public diferit de cel care îl întâlnește în fața blocului sau in orașul tau. Ce poți vorbi cu persoane diferite din diferite domenii din diferite orașe.

Poți deschide un blog în care să incluzi gânduri, povestiri ,informații .Spre exemplu: rețete. Deci categoriile de blog se multiplică în: food blog, beauty blog, tech blog, travel blog. Și așa, uite ideea genială in care poți transforma acest blog în ceva diferit .Practic intr-un instrument pentru a monetiza ,pentru a câștiga bani cu articole scrise bine.

În continuare vom vedea de ce ai deschide un blog?

 • Pentru a factura,
 • Sau pentru a promova propria agenție ,
 • Pentru a promova propriul brand ,
 • Precum si pentru a deveni o persoană de referință
 • Pentru a face in mod ca ,clienții potențial să poate ajungă la tine
 • Pentru a-ți dezvolta noi abilitați

Ce este un blog profesional?

Este pentru agenții ,firme, pfa,ii.Deoarece este și un mod foarte eficient de a face marketing . O pârghiei importantă pentru a aduce potențialii clienți pe paginile tale cele mai importante. Practic este o specie de magazin online legat la o realitate economică, dar cu un scop clar: să nu apară comerciale.

De obicei înainte să cumpere online, persoanele, în cele mai multe cazuri caută informații . Rareori vor să cumpere ceva, dar nu este mereu așa .

Blogul unei firme poate deveni:
 • – un instrument pentru a crește traficul spre paginile comerciale
 • – să incrementezi vânzările
 • – pentru a definii un BREND într-un sector 
 • – sau pentru a păstra și crește o comunitate
 • – pentru a se poziționa pentru determinate căutări pe google

Mai întâi blog-ul, trebuie să fie organizat cu precizie. Să aibă un plan editorial și bineînteles nu poate lipsi un business plan și o strategie de marketing.

Acum poate te întrebi, Mihaela, dar toate agențiile,firmele,etc. au nevoie de un blog? În ziua de astăzi răspunsul la rece este DA cu toate astea depinde de digital strategy. Pe de altă parte un blog  este fundamental pentru freelancer pentru a găsi noi clienții online. Dar în general majoritatea agențiilor trebuie să-și facă un blog. Blog-ul este o bună soluție pentru a-ți crește vizibilitatea și vânzările.

Vettori di Vecteezy
Să vedem împreună cateva date importante
 • Roboţii dotaţi cu inteligenţă artificială vor ajunge ca, în următorii patru ani, să presteze aproape jumătate din munca industrială, reiese din estimările Forumul Economic Mondial (FEM), citate de INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate, într-un comunicat de presă.(articolul complet). Asta înseamnă ca 50% din locurile de munca din industrie vor fi inlocuite de roboti.
 • Economiștii estimează că persoanele care desfășoară activități independente vor crește cu încă 50% în următorii 2 ani. Deci incearca inca de ce acum sa iți dezvolți noi abilitați. Acest lucru presupune că angajații vor deveni din ce în ce mai greu de întreținut.
 • În cele din urmă din 1990 până în 2018, 71% din totalul locurilor de muncă (angajaților) au dispărut .

Cum să creezi un blog ? Am scris un articol întreg  în ce privește această parte. Îl găsești făcând click aici. 

Poți găsi diferite soluții  unele gratuite iar altele (cele mai preformante) trebuie să le plătești . Acestea sunt cele pe care ți le recomand, deoarece ai completă gestiune asupra blogului tău. Fără blocaje sau servicii pe care oricum trebuie să le plătești pentru a putea beneficia de potențialul blogului. 

Poți creea blogul tau profesional in mai putin de 30 de minute …urmareste îndrumarile ce ți le-am scris (aici) … dacă te gândești la o activitate de monetizare îți convine să-ți cumperi o soluție self-hosted. Adică blogul să fiu gazduit pe un server ce l-ai cumpărat ,cu toate privilegiile sale.

Pe scurt secvențe le sunt acestea:

 • Cumperi un dominio; cu siteground este gratis primul an
 • Cumperi  un hosting; te va costa între 50 si 150 de euro (cu siteground costa in jur de 67 euro)
 • Descarci WordPress de pe site-ul oficial (cu hosting-ul de mai sus este deja integrat si il poți instala cu un click)
 • Încarci WordPress-ul pe hosting și îl asociezi cu dominio.(Și în cazul acesta hostingul și dominio e sunt asociate deja)

Dacă ți se pare o activitate prea complexă te sfătuiesc să te adresezi unui webmaster sau o soluție mai economică să cumperi un plan hosting cu wordpress deja instalat și deja ți-am sugerat o platformă foarte bună și fiabilă. Siteground te costă în jur de 67 € cum am spus. Dacă consideri că proiectul tău NU valorează 6 €/lună atunci te sfătuiești să lași baltă proiectul ăsta.

Cum se scriu articole?

articol

Este foarte simplu trebuie să intri la dashboard si să mergi la secțiunea de articole, selecționează – un nou articol .Este foarte important titlul,de fapt indispensabil, pentru a atrage atenția cititorilor și motoarelor de căutare (tip Google). Trebuie să exploatezi avantajul ce îl ai față de alte realități online și anume posibilitatea de a crea conținut de valoare într-o secvență temporală precisă .Creeându-ți un calendar editorial ,pentru a publica la un anumit timp. Poți optimiza căutările pe Google cu un plugin numit SEO by Yoast sau alte tipuri de plug-in similare.

 Determină ce argumente utile îi pot interesa pe cititori și începe să-ți notezi titluri esențiale pentru scopul tău. Publica în mod constant și fără a renunța la tot ,în cazul în care rezultatele nu vin imediat: este normal.

Cum se câștigă banii cu un blog

Pentru majoritatea asta este principalul scop pentru care cineva își face blog, este și normal. Cu o mică investiție adică hostingul îți poți creea un al doilea venit serios și onest . Sunt mai multe soluții dar pentru asta trebuie să scriu un alt articol deoarece acesta devine prea lung. Click aici

P.S. 

În concluzie , te sfătuiesc întâi să citești foarte bine articolele. Să ai in minte o mică strategie înainte de a deschide un blog. Și să știi bine în ce categorie sau nișă vrei să abordezi.

Creeaza-ți propiul loc de munca.

Mika  


Categorie: DESPRE NOI

0 commenti

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.