In acest articol vei găsi un ghid complet despre cum să-ți faci un blog în consecință este destul de lung. Așa că înarmează-te cu răbdare și citește până la capăt cu mare atenție… la prima vedere poate părea foarte complicat .

Introducere:

 1. După acest articol o să ai ideile clare despre ce înseamnă un blog (diferența dintre site și blog) .
 2. Ce îți trebuie pentru a constri un blog profesional de succes.
 3. Ideile principale și cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să deschizi un blog.
 4. Partea practică în care va trebui să pui toate informațiile împreună

Dacă ești la început și nu ai habar să programezi dar ai voință si aspiri să faci un profit pe net ai deja 80% din lucrurile necesare pentru a începe.

Diferența dintre un blog și un site web:

Un site web înțeles într-o manieră tradițională. Sunt acele site-uri statice ce sunt foarte limitate deoarece cititorul poate naviga intra paginile si articolele sale dar nu poate interacționa . Se limitează să furnizeze informații despre o agenție , i instituție sau o organizație.

Un blog este din toate punctele de vedere un site dar cu mare avantaj . Permite cititorilor să interacționeze cu tine . De cele mai multe ori reprezintă un spațiu personal nu întotdeauna legat de agenții sau organizații. In plus un blog e actualizat mult mai des oferind un conținut de valoare . Iar cititorii pot interacționa , schimbând opinii și informații comentând articolele.

Atunci când o să începi amintește-ți că vizibilitatea și conținutul de valuare al articolelor are o importanță vitală.

Lucruri indispensabile pentru a-ți deschide blog-ul

 • Hosting se plătește . Costul începe de la 3/4 euro și poate ajunge până la sute sau chiar mii de euro . Dar eu îți voi arăta cum poti avea un hosting performant un preț super modest.
 • Dominio de obicei se plătește dar in acest ghid vei vedea cum poți avea domeniu gratis,
 • WordPress este gratis dar vei avea nevoie de un hosting și de un Domino pentru a-l putea folosi

Vreau să fac o mică paranteză indispensabila ,înainte să mergem mai departe . Avertizându-te de câteva capcane pe care ai putea foarte bine să le eviți. Nu trebuie să cazi în capcana de a nu investit nimic. Majoritatea celor care sunt la început au mentalitatea asta și îți spun .: ” Incep cu ceva gratis (hosting) și vad dacă o să meargă. Cu primii bani câștigați am să investesc și am să cumpăr hosting performant. Dar această gândire nu-ți va aduce absolut niciun profit. Este ca și cum ai participa la o cursă cu motociclete prezentandu-te cu bicicleta , spunându-ți că : atunci când ai să câștigi cursă o să-ți cumperi o motocicleta mai buna .Nu are sens ,nu?!

Acest articolo te poate ajuta sa ai ideiile si mai complete (cei 20 de pasi)

Ne place să avem lucruri gratis ,nu?! Dar de cele mai multe ori ne facem să cădem în capcane. Țin să repet acest concept ,deoarece știu că mulți nu vor să investească nici măcar un ban și se bizuie pe platforme gratuite dar cum iti spuneam trebuie să stai foarte , foarte atent pentru ca:

 • nu o să fii proprietarul site-ului (ești foarte limitat pentru a folosi)
 • Vei putea folosi bannere și publicitate pe ” site-ul tău”
 • Pentru a-l putea personaliza o să trebuiască să plătești
 • Pentru a șterge publicitatea lor de pe ”site-ul tău” va trebui să plătești
 • Va trebui să mai plătești și extensiile site-ului (plug-in-urile) de care o să ai nevoie.
Soluția este simplă poți folosi WordPress.

Este cea mai utilizată plaforma la nivel mondial . Si nu doar pentru site-uri mici sau medii ci si pentru cele mari și foarte mari .spre exemplu : Samsung . Dar pentru a putea beneficia de avantajele WordPress-ului ai nevoie de celelante două lucruri :de hosting și de un domeniu.

WordPress este un CMS  (Content Management System)

Un fel de aplicație, ce te va ajuta să gestionezi blogul într-o manieră simplă și eficientă fără să ai nevoie să programatezi sau tot felul de coduri.

Al 2-lea lucruri de care ai nevoie este Hosting-ul

este un spațiu fizic(hard-disk) unde o să încarci tot conținutul de pe blogul tău.

Există diferiți furnizori de hosting mai mult sau mai puțin fiabile , în majoritatea cazurilor hosting-urile costă în mod exagerat.Alegerea unui astfel de hosting fiabil este foarte important și indispensabil . Deoarece exact de acest serviciu va depinde rapiditate și stabilitatea blog-ului tău. Imagineaza-ti că îți prezint blog-ul printr-un host unde frecvent este supus la black-out și unde serviciile tale sunt foarte des suspendate.

Atunci când aleg un host mă uiți dacă are aceste patru lucruri fundamentale.
 • Asistență tehnică – dacă ai o problemă și vrei să o rezolvi imediat . Va trebui să deschizi un tichet dar dacă vei primi un răspuns după 3/4 zile, nu e un lucru prea încurajator . Deci mă uit să văd dacă are asistență 24/24. 7/7.
 • C-Pannel-(panel de control) poți gestiona toate funcționalitățile puse la dispoziție .În acest mod poți crea email-uri colegate la site-ul tău și multe altele.
 • Back-up zilnic automat fără să-l faci tu manual . Acesta este important pentru a le putea reutiliza in caz că vei avea probleme cu site-ul.
 • Rapiditatea cu care se încarcă site-ul . Nimănui nu-i place așteptare și dacă site-ul tău se va încărca greu majoritatea utilizatorilor va părăsi imediat blog-ul . In plus nici domnului Google nu-i place așteptarea pentru poziționare SEO. Mai mult ,Google, cunoaște hosting-urile performante și le pune în primele poziții pe motorul de cautere.(in putine cuvinte asta inseamna SEO-pozitionarea blog-ului in primele pagini.)
Al 3-lea lucru este Domain – sau domeniu de proprietate
<a href="https://it.vecteezy.com/vettori-gratis/dominio">Dominio Vettori di Vecteezy</a>

Domeniul – este numele site-ului . Al meu spre exemplu este www.MihaelaToma.Com

Acum o să vedem partea practică. În doar 10 minute o să fii online.

Și mai ales hosting-ul performant la un preț modest de care ți-am vorbit. Cea mai bună soluție absolută este Siteground.com.

 • Ai cele patru elemente fundamentale(am scris mai sus)
 • Costa in jur de 60€ (in jur de 5€ pe luna )
 • Iti face cadou Domain-ul (de obici costa in pur de 12€)
 • E foarte simplu de folosit.
 • Daca nu ești mulțumit de performanțele sale sau nu ti-a reusit proiectul , *Siteground iti va rambursa banii.

Intră pe SITEGROUND.COM (aici) o să ți sa deschidă o altă pagină web pentru a compara hosting-ul.(Pagina ta poate fi puțin diferită,. Dai click aici.PENTRU A AVEA O REDUCERE DE 50%

1. Dai click pe siteground si alege webhosting.
L-am cumpărat de cyber mondey, O să ai oricum o reducere de circa 60%. Adică in jur de 3,95/luna.

N.B. acest hosting îl poți găsi și în italiană sau spaniolă. Dacă vrei să schimb limba, te duci în josul pagini de tot și o să găsești asta.

dai click pe region si alegi limba cu care te descurci mai bine … dar este destul de intuitiv (chiar daca nu te descurci bine nici cu engleza)
2. Alege StartUp iti este mai mult decat suficient la inceput

Daca ai ideiile deja super clare si vrei sa faci mai multe site-uri poti alege GrowBig. Diferențele principale dintre Startup și celelalte două este că GrowBig so GoGeek ,suportă mai multe site-uri (adica poți avea mai multe bloguri pe același hosting) și are super-cacher ce face ca situl să fie mult mai rapid .Dar nu este fundamental acest lucru deoarece siteground este unul dintre cele mai bune hosting-uri.

Diferența dintre grow big și startup practic sunt două:cu growbig poti avea mai multe site-uri si este mult mai rapid in incarcare. dar si startup este forte bun.
3.iti alegi numele blog-lui/site-ului
4. Aici trebuie sa completezi cu datele tale personale.
5. Felicitari ești proprietarul unui blog. Acum trebuie să primești câteva e-mailuri.
Deschizi mail -ul trei. Și accesezi area ta rezervată de pe Siteground. Pui emailul și parola pe care ai ales-o mai devreme.
6.Configuram blog-ul. Prinde viata 🙂
apasa click in aceasta ordine

7. Alege dominio esistente (domeniul existent)-completează cu numele blogului pe care l-ai ales.(fara www) apoi apasă continua.

8. Selecționează- crează un nou site. Dupa care instalezi WordPress-ul cu 1-click.

9. Configurezi WP, completezi cu un e-mail (ce o sa il folosesti pentru a accesa si administra blog-ul ) Noteaza-l pe ceva.

Punctele 6,7,8

Acum trebuie să aștepți să se instaleze tot și BOOM, Blogul tău este gata.

N.B-dacă nu poți accesa imediat blogul tău .Trebuie să ai un pic de răbdare ca cei de la SiteGround să actualizeze tot. Așteaptă până la un maxim de 72 de ore. De obicei este activ în câteva ore .Dacă nu este, cere asistență, cu siguranță un expert te va ajuta imediat.

Următorul articol vom vedea cum putem să personalizăm blogul și să alegem o temă perfectă.

Întrebări și răspunsuri

 • Cu acest ghid poți să crezi în afară de un blog și un site internet??– Bineînțeles, diferență de un blog și un site nu mai are valoare. Cu WordPress creezi pe amândouă.
 • Mihaela, am achiziționat hosting și Domain-ul nu reușesc să văd blogul meu. Ajutor!!! Este absolut normal liniștește te. Este posibil ca DNS,sa se propage, are nevoie de mai mult timp (între 10 minute și 72 de ore). De obicei blog-ul este activ imediat. Dar au fost cazuri în care a trebuit să aștept câteva ore sau chiar și o zi întreaga pentru a fi activ. Acest lucru nu depinde de siteground ci de funcționarea web-lui.
 • Dacă vreau să am mai multe siteuri pe același hosting ce aș putea face? Trebuie să faci upgrade și să treci la planul Growbig.
 • Pot să modific numele sau descrierea blogului după ce l-am creat? Poți schimba absolut tot. Mai puțin numele domain-ului. Dacă vrei să-l schimbi trebuie să cumperi un altul.
 • Pot sa plătesc cu PayPal? În acest moment nu este disponibil
 • Inainte să instalez wordpress trebuie să crez vre-un database sau chestii de genul ăsta?
 • Nu, te poți limita să urmărești acest ghid pas cu pas deoarece Siteground va face asta pentru tine.
 • Cum aș putea să-ți mulțumesc pentru acest ghid practic? Foarte simplu, poți CONDIVIDE cu prietenii tăi.
Categorie: BLOG

1 commento

Ce este un blog? La ce îți trebuie ,cum se creaza și cum funcționeza - MIHAELATOMA.COM · 26 Febbraio 2020 alle 12 h 49 min

[…] Cum să creezi un blog ? Am scris un articol întreg  în ce privește această parte. Îl găsești făcând click aici.  […]

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.